Посадовців одеського медзакладу підозрюють у махінаціях на понад 3,7 млн грн

Посадовців Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф підозрюють у масштабному розкраданні бюджетних коштів на суму понад 3,7 мільйона гривень.

За інформацією правоохоронців, керівники двох підстанцій розробили схему, за якою заволоділи коштами, призначеними для виплати заробітних плат працівникам медичних закладів.

До цієї діяльності залучили старших фельдшерів, фельдшерів і лікарів. Схема полягала в тому, що щомісяця табелювали не лише працюючих працівників, але й тих, хто вже звільнився або не з’являвся на роботу.

У період з листопада 2019 року до лютого 2024 року фігуранти справи отримали та розподілили між собою понад 3,7 мільйона гривень з фонду оплати праці.

За підозрою в цих діях, дев’ятьом особам, включно з двома керівниками та сімома працівниками, оголосили про підозру за статтями 361 та 191 Кримінального кодексу України.

Поліція подала клопотання про відсторонення підозрюваних від посад, і двох з них вже звільнено.

Учасникам схеми загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі з можливістю додаткового покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади до трьох років.

Джерело і ще одне Джерело