Одесита судили за підробку військового квитка

В Одесі судили чоловіка за незаконне заволодіння чужим військовим квитком та його подальшу підробку. Він отрмав покарання у вигляді одного року та двох місяців обмеження волі з випробувальним терміном на один рік. Про обставини справи стало відомо з вироку Приморського районного суду міста Одеси.

Зазначається, що 5 вересня поточного року в Одесі чоловік знайшов в провулку Дунаєва чужий військовий квиток. Повернувшись додому, правопорушник відклеїв оригінальне фото власника і замінив його на своє, плануючи використовувати підроблений документ для підтвердження своєї особистості. Це є порушенням ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення офіційного документа.

16 вересня чоловіка помітили поліцейські. Вони звернули увагу на підозрілу поведінку, тому звернулися до громадянина з вимогою пред’явити документи. Знаючи, що військовий квиток є підробленим, чоловік надав його як документ, що підтверджує особу. Ці дії підпадають під ч. 4 ст. 358 КК України – використання завідомо підробленого документа.

Під час досудового слідства чоловік визнав свою провину та погодився з розглядом справи у спрощеному порядку без проведення судового засідання. За сукупністю злочинів суд призначив остаточне покарання у вигляді 1 року 2 місяців обмеження волі, проте, громадянина звільнили від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном один рік.

Суд ухвалив рішення стягнути зі зловмисника на користь держави витрати на проведення технічної експертизи у розмірі понад 6 тисяч гривень. А також – рішення про знищення зіпсованого військового квитка.