На Одещині браконьєр виплатить державі понад двісті тисяч гривень

Суд встановив, що чоловік порушив вимоги законодавства України щодо рибальства, використовуючи заборонені сітки. В результаті незаконного вилову під час нересту було спіймано 135 карасів, що завдало державі збитків у розмірі 213 435 гривень. Про це повідомляє пресслужба Одеського рибоохоронного патруля.

Порушника зобов’язали відшкодувати вказану суму, а також сплатити процесуальні витрати в розмірі 10 980 гривень. Знаряддями лову були три рибальські сітки та гумовий човен — їх конфіскували на користь держави, відповідно до рішення суду. Вирок передбачає також випробувальний строк покарання тривалістю один рік.

Цей випадок — ще одне нагадування для порушників про суворі наслідки їхніх дій. Усі громадяни, що займаються рибальством, зобов’язані дотримуватися правил, встановлених законодавством України, щоб уникнути штрафів і покарань.

Державне агентство меліорації та рибного господарства в Одеській області продовжує боротися з незаконним виловом водних біоресурсів. Щодня здійснюється нагляд за дотриманням законодавства, проводяться рейди з метою виявлення та затримання порушників правил рибальства.