126 бригада тероборони влаштувала день відкритих дверей для одеситів

Центр рекрутингу 126 окремої бригади Сил територіальної оборони влаштував день відкритих дверей в Одесі для неформального спілкування з містянами. Про це повідомляє Інтент.

На зустрічі містянам розповіли, про історію формування рекрут-центру 126 бригади, про наявні та актуальні посади у підрозділах, та про процес підбору військовослужбовців: від заповненої анкети й до початку служби в лавах підрозділу. Як розповів розвідник бригади Ілля, рекрутами можуть стати люди усіх цивільних спеціальностей.

Я коли сюди прийшов також мав відмінну від чинної спеціальність. Я думаю, якщо ти придатний до служби, тобі знайдуть застосування“, – зазначив він.

Військовий розповів, що прийшов до центру, йому видали відповідний лист-призначення, після чого він пройшов перепідготовку у міжрегіональному центрі та курс молодого бійця.

Представник центру рекрутингу розповів, що має знати людина, аби стати членом екіпажу пілотів дронів. Для цього людина повинна мати базові навички праці з дронами, адже у бригаді не завжди є можливість навчати рекрута цієї спеціальності “з нуля”.

126 окрема бригада Сил територіальної оборони (126 ОБрТрО) — з’єднання територіальної оборони Збройних сил України. Перебуває у складі 30 КМП командування Морської піхоти України. 2022 року після російського вторгнення була створена бригада Сил територіальної оборони в Одесі.