В Одесі затримали чоловіка, який міг побити немовля до стану коми

В Одесі затримали 27-річного чоловіка, якого підозрюють у побитті своєї 2,5-місячної доньки. Дитину доставили до реанімації Одеської обласної дитячої клінічної лікарні в ніч на 22 жовтня у важкому стані.

За попередніми даними правоохоронців, батько бив доньку щоразу, коли вона плакала, намагаючись заспокоїти її таким способом. Після погіршення стану дитини 24-річна мати викликала швидку допомогу, пояснивши, що боялася протистояти чоловіку.

Зазначимо, що поліція не уточнювала про стан коми у дитини, але у соціальних мережах шириться саме така інформація. Також, за даними власних джерел “УСІ“, у дитини діагностували кому, крововилив у мозок, набряк головного мозку, забій легень та численні переломи ребер.

Сім’я раніше не перебувала на обліку в поліції або у службі у справах дітей. Окрім дівчинки, подружжя має дворічного сина, якого, за попередніми даними, батько також бив. Наразі хлопчика обстежують лікарі, у нього підозрюють закритий перелом стегна.

Чоловіка затримали, і наразі розглядається питання про повідомлення йому підозри в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Якщо його провину доведуть, йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Прокуратура має намір клопотати перед судом про взяття чоловіка під варту.

Слідчі внесли дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 1 статті 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, в рамках яких будуть розслідувати також побиття хлопчика.

Начальник слідчого відділення Петро Чефарлічев зазначив, що під час слідства будуть оцінені дії обох батьків. Про інцидент повідомлено працівників служби у справах дітей для вирішення подальшої долі дітей.

Джерело