В Одесі затримали трьох жиетлів Києва, які на замовлення намагалися підпалити квартиру

Трьох жителів Києва підозрюють у підпалі квартири в Одесі, проте, на щастя, ніхто не постраждав. Підозрювані можуть отримати до 10 років ув’язнення.

Інцидент стався вночі минулого тижня в житловому будинку на проспекті Небесної Сотні. Правопорушники підпалили автомобільну шину, залишену біля дверей квартири на другому поверсі. Вогонь пошкодив вхідні двері та лічильники, проте його швидко ліквідували викликані рятувальники, після того, як пожежу помітила 63-річна власниця квартири та її сусіди.

Поліцейські встановили, що до підпалу причетні двоє 23-річних та один 24-річний житель Києва. Один із підозрюваних отримав замовлення на підпал через месенджер від невідомої особи, яка пообіцяла винагороду в розмірі 200 тисяч гривень. Молодик залучив до виконання ще двох знайомих. Спільники придбали необхідні матеріали та приїхали в Одесу, де оселилися в готелі.

В ніч підпалу один зі зловмисників залишився в готелі, координуючи дії інших телефоном. Двоє інших проникли в під’їзд, підпалили шину біля дверей квартири, зняли відео як доказ і втекли. Після цього всі троє повернулися до Києва, але винагороди так і не отримали. Того ж дня їх затримали поліцейські у столиці.

Під час слідчих дій було вилучено обгорілу шину, одяг підозрюваних та інші речові докази, які скерували на експертизу. Чоловіків затримали та повідомили їм про підозру за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Суд обрав для них запобіжні заходи: тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 242 тисяч 240 гривень, а також цілодобовий домашній арешт для одного з підозрюваних.

Слідство триває, встановлюються всі обставини та мотиви злочину. Оперативні заходи проводили поліцейські Одеської та Київської областей під керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси.

Джерело