Суд в Одесі покарав чоловіка за зйомку роботи ТЦК у TikTok

Малиновський районний суд Одеси визнав винуватим чоловіка у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України. Суд затвердив угоду, укладену між прокурором Одеської обласної прокуратури та місцевим мешканцем.

Обвинувачений, який працював водієм у комунальному підприємстві “Міські дороги”, у травні 2024 року опублікував у TikTok відеозаписи, що демонстрував місце проведення мобілізаційних заходів, які здійснювали співробітники. Публікація зібрала понад 500 переглядів, і згодом обвинувачений виклав подібне відео повторно.

У ході судового засідання обвинувачений визнав свою провину в повному обсязі та підтвердив обставини правопорушення, зазначені у справі. Суд визнав показання обвинуваченого достовірними та такими, що узгоджуються з матеріалами кримінального провадження.

Чоловік звернувся до суду з проханням затвердити угоду про визнання винуватості, укладену з прокурором, та погодився з визначеним у ній покаранням.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, однак замінив реальний термін на один рік випробувального. Протягом цього року засуджений зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації до органу пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи чи навчання, а також не виїжджати за межі України без погодження з органом пробації.

Джерело