Російські окупанти намагаються зруйнувати логістику в Одеській області – ОВА

Росія вдарила по складах з зерном / фото facebook.com/DSNSODE
Росія вдарила по складах з зерном / фото facebook.com/DSNSODE

Російські окупанти намагаються зруйнувати логістику в Одеській області.

Про це в ході брифінгу в Медіацентрі “Україна” заявив спікер Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

Ворог намагається зруйнувати логістичні, транспортні зв’язки. Щось йому, дійсно, вдалося, на жаль. Ми пам’ятаємо міст через Дністровський лиман, в який прилетіла вже четверта ракета, і міст цей зараз не експлуатується. Знаходимо інші рішення, транспортні, перш за все. Тому що Одеська область сьогодні – це великий гуманітарний хаб“, – сказав Братчук.

Як зазначив спікер, сьогодні є проблема з Одеським портом, робота якого заблокована Чорноморським флотом РФ. Це створило проблему не тільки для України, а й для всієї світової економіки. Зокрема, це стосується експорту українського зерна.

Ми бачимо, що Росія шляхом створення продовольчої кризи намагається впливати на країни світу. Це зерно повинно було йти в країни Північної Африки, Близького Сходу. Сьогодні це заблоковано. З території Херсонської області зерно крадеться і вивозиться до Криму… Не буду розповідати про всю логістику, яка існує, проте альтернативні шляхи вирішення питання, звичайно, є“, – сказав Братчук.

За його словами, в регіоні через війну є економічні проблеми, але виручає певним чином робота аграріїв: посівна кампанія проходила цілодобово і зараз триває – йде сівба окремих культур. Тому в Одеській області сподіваються на новий урожай і на те, що, завдяки роботі, в тому числі аграрного сектору, економіка регіону максимально “втримається”.

Крім того, багато місцевих підприємств змогли перебудуватися – перейшли на замовлення для військового сектору: починаючи з пошиття військової форми й закінчуючи більш технологічними виробництвами.