В Одесі утримаються від перейменування вулиць на честь окремих героїв

Члени історико-топонімічної комісії Одеси відмовилися перейменовувати вулиць на честь окремих Героїв, що загинули на війні з росією чи на честь окремих військових частин.

Про це  на своїй фейсбук-сторінці написав відомий одеський історик, дослідник та волонтер Олександр Бабич (Aleksander Babich).

Такому рішенню є логічне пояснення: в комісії розуміють, війна завтра не закінчиться, а отже – кількість загиблих буде зростати й кожен з них заслуговує на свою частину нашої пам’яті. Визначити, хто в більшій чи меншій мірі проявив героїзм зможе тільки час.

«Якщо зараз ми почнемо на їх честь називати вулиці, то протягом наступного року в місті можуть з’явитися десятки, а може сотні таких назв. Бо ми не зможемо відмовити ні одній матері, ні одному побратиму, якщо вони напишуть до нас відповідне звернення», – пояснив таке рішення Олександр.

Натомість мова йде про спорудження в Одесі «великого красивого монумента, на якому будуть імена КОЖНОГО загиблого воїна, волонтера, медика, рятувальника, поліцейського, нагвардійця… І назви всіх підрозділів, що захистили Одесу, Миколаїв, брали Херсон, звільняли Маріуполь, Джанкой, Сімферополь…»

Джерело