В Одеській області затримали колишнього голову сільради за розкрадання коштів

Правоохоронці відправили на лаву підсудних ексголову однієї з сільрад Болградського району, який привласнив бюджетні кошти, виділені на ремонт доріг. Посадовець змовився зі своїм 53-річним односельцем і протягом двох років привласнив та розтратив майже 300 тисяч гривень з місцевого бюджету. Про це повідомляє пресслужба ГУНП України в Одеській області.

Ексголова сільради виділив понад мільйон гривень на капітальний ремонт доріг, але не оголосив один тендер за процедурою відкритих торгів на Prozzoro. Договір про проведення робіт він підписав зі своїм приятелем, який напередодні зареєструвався як фізична особа-підприємець з дозволом проводити дорожні роботи.

Будівельні роботи передбачали капітальний ремонт, про що був підписаний відповідний акт виконаних робіт. Однак судово-будівельні, товарознавчі та економічні експертизи показали, що вартість будівельного матеріалу виявилася в рази завищена, а спеціалізована автомобільна техніка, зазначена як та, за яку провели сплату, взагалі не використовувалася.

Крім того, акт приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість виконаних робіт замовник прийняв без інженера з технічного нагляду.На такій схемі ексчиновник та його спільник «відмили» майже 30% з бюджетного мільйона гривень.