В Одесі відбулася зустріч з представниками ВООЗ

Співпрацю в медичній та гуманітарній сферах обговорила віце-мер Одеси Світлана Бедрега з представниками Кластеру охорони здоров’я – Південного субнаціонального хабу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

З початку повномасштабної війни Одеса прийняла понад 63 000 тимчасових переселенців, яким надається вся необхідна допомога нарівні з мешканцями міста, а за деякими гуманітарними напрямками – на пріорітетній основі. Також місто Одеса надає значну допомогу Миколаєву та Херсону, як за кошти міського бюджету, так і завдяки підтримці міжнародних партнерів.

Координатор Кластеру охорони здоров‘я Південного субнаціонального хабу ВООЗ пані Хартіні Сугіанто окреслила основні напрямки співпраці в галузі охорони здоров’я, зокрема невідкладної допомоги, психічного та репродуктивного здоров’я, забезпечення стабільної роботи медичної системи Одеси.

Також міському Департаменту охорони здоров’я буде надано доступ до єдиної системи координації гуманітарних організацій для аналізу наданої допомоги та планування подальшої роботи.

ОдесаОфіційно