Працівників військкоматів забезпечать відеокамерами після інциденту в Одесі

Працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (“колишні військові комісаріати) почнуть видавати бодікамери, як в патрульних поліцейських, для запису вручення повісток. Про це повідомила голова пресцентру командування “Південь” Наталія Гуменюк в інтерв’ю “Радіо Свобода“.

За її словами, таке рішення командування ухвалило після нещодавного інциденту з видачею повістки в Одесі біля ринку “Привоз”, коли трійко військових побилися із чоловіком, намагаючись силоміць вручити йому повістку. 

Інцидент стався 14 лютого біля одеського ринку Привоз закінчився конфліктом. На відео, яке виклали у соцмережу, чоловік пручається військовим і просить прибрати від нього руки.

Після інциденту в Одесі працівників військкоматів вирішили озброювати відеокамерами

 Згодом в центрі комплектування відреагували на цей інцидент. Там повідомили, що за фактом конфліктної ситуації під час роботи групи військовослужбовців з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

За словами Наталі Гуменюк наразі, обласний і районний ТЦК та СП вже отримали “дисциплінарні стягнення” від командувача.

Пресофіцерка зауважила, що випадки, коли силоміць намагаються вручити повістку, не такі системні, як їх намагаються подати. Але визнала – законодавство про мобілізацію не настільки досконале, щоб допомогло абсолютно сформувати мобілізаційний ресурс.

Це не вперше, коли представники територіальних центрів комплектування опиняються у скандальній ситуації.

Джерело