Військовослужбовець керівної ланки затриманий в Одесі при отриманні хабаря

В Одесі на селищі Котовського затримали капітана юстиції однієї військової частини під час одержання неправомірної вигоди, повідомили в поліції.

Військовослужбовець керівної ланки обіцяв мобілізованому солдату оформити інвалідність матері для звільнення від служби. Для цього він мав наміри вплинути на уповноважену особу лікарської комісії Одеського обласного центру медико-соціальної експертизи та підробити документи. За свої послуги зловмисник забажав 6000 доларів.

Фігуранту повідомили про підозру за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 402 600 гривень. За такі дії Кримінальний кодекс України встановлює покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Джерело