На півдні Одещини збудують зрошувальну мережу для поливу виноградників

У селі Озерне Ізмаїльського району Одеської області місцеве фермерське господарство «ВВ-АГРО» планує збудувати та організувати мережі меліорації та зрошення земельної ділянки площею 51 га для вирощування винограду. Про це повідомляє інформаційна агенція «Юг.Today».

Зазначається, що зрошувальна мережа передбачена з крапельних трубопроводів загальною довжиною 202 км від запроєктованої насосної станції. Будівництво мережі меліорації та зрошення планується на землях Озерненської сільської ради площею 51 га. Загальна площа ділянки, що перебуває в оренді ТОВ «ВВ-АГРО» складає 66,016 га.

На вказаній земельній ділянці розташовані багаторічні насадження винограду. Територія обмежена з півночі, півдня та сходу землями сільськогосподарського призначення, із заходу – озером Ялпуг. Житлова забудова до місць проведення планованої діяльності ТОВ «ВВ-АГРО» складає 1,1 км до села Озерне.

У складі заходів планованої діяльності передбачено встановлення насосної станції, фільтраційний вузол, фертигаційне відділення (підготовка, зберігання, внесення розчинів), зрошувальна мережа завдовжки 202 км.

Режим роботи системи триватиме з квітня по жовтень, один-два рази на добу. Електропостачання здійснюватиметься від існуючої трансформаторної підстанції.