Чеські волонтери збирають 4 млн євро на гвинтокрил для ЗСУ

Чеський волонтер і представник ГО “Подарунок для путіна” Ян Полак розповів, що вони запустили збір на гелікоптер для України. Всього ГО має зібрати понад 4 млн євро.

За його словами, на сьогодні зібрано вже 10%, а саму компанію зі збору розпочали 17 листопада. Здебільшого донанять громадяни Чехії — 95%, передав його слова кореспондент “Інформеру” з брифінгу.

Їхня організація отримала запит від України на придбання гвинтокрила Black Hawk. Крім того, в Україні є запчастини для них і подібними гелікоптерами користуються ЗСУ.

Волонтер зауважив, що вони сподіваються зібрати необхідну суму протягом 4 місяців. Нині гвинтокрил перебуває в зарезервований в ЄС.

“Крім того, ми збираємо на броньовані машини для міжнародного легіону в Україні та на тисячу РПГ для 41 батальйону, а також на проведення тренінгів з тактичної медицини і обладнання для розмінування. В нас є мета – надихнути американців надсилати ще більше техніки, щоб перемогти росію. В нашому багажі вже є такий приклад: ми збирали і купили танк українським захисникам, і після цього американці надихнулися і почали поставляти в Україну важку зброю”, – підкреслив чеський волонтер.