Кінбурнською косою росіяни намагаються відвернути увагу ЗСУ від Херсонського напрямку — речниця

У районі Кінбурнської коси залишається напружена ситуація. Ворог намагається відвернути увагу ЗСУ від Херсонського напрямку, і для цього він час від часу збільшує обстріли в районі Очакова й Куцуруба.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня, Наталія Гуменюк в етері телемарафону, передав її слова кореспондент “Інформеру”.

“Поки що Кінбурнська коса у ворога, поки що вона окупована – і це для мене особисто дуже болючий напрямок”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, ворожі війська відчувають загрозу на Кінбурнській косі, особливо в її Миколаївській частині. Крім того, вони почали використовувати FPV-дрони замість артилерії.

“Тому намагаються запускати дрони вже з Херсонської частини Кінбурнської коси, ближче до материкової частини тимчасово окупованої області, щоб убезпечити свої підрозділи. Тобто, тут теж спостерігається нервовість у розподілі сил і засобів”, – констатувала Гуменюк.

Вона стверджує, що коли російські війська направляються на Кінбурнську косу — вони розуміють, що це крок до безвихідного напрямку. Туди одразу “прилітає” у відповідь, тому фактично ця позиція вже не ефективна.