В ОК “Південь” оцінили можливу висадку ворога на правобережжі Херсонщини

У російських диверсійно-розвідувальних груп не вистачає можливостей для проникнення на правобережну частину Херсонщини. Українські оборонці успішно придушують навіть ті групи, що намагаються висадитися на острів Нестрига у дельті Дніпра.

Про це заявив Дмитро Плетенчук, начальник пресцентру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України під час телемарафону, передав кореспондент “Інформеру”.

Плетенчук підкреслив, що навіть намагаючись проникнути на острів Нестрига, російські групи залишаються там безуспішно.

Це з області фантастики, тому що, намагаючись навіть проникнути малими групами на острів Нестрига, вони залишаються там на березі. На жаль, цензура не дозволяє показувати у соціальних мережах результати цих висадок… А проникнути на територію на правому березі… Вони можуть це показати тільки у своєму російському кіно“, – наголосив Плетенчук.

Також він висловив думку, що ворожі диверсійні групи можуть спробувати подолати хащі, що з’явилися внаслідок теракту на Каховській ГЕС, проте він не вбачає у цьому військової доцільності. За його словами, периметр цієї території охороняється Збройними силами України, які готові до будь-яких дій проти ворога.

Але там так само залишається водна перешкода, яка теж відповідним чином контролюється. Там працює наша повітряна розвідка, як і у росіян”, – додав він.