Одеських лікарів підозрюють у заробітку на військовозобовʼязаних

Поліція Одещини повідомила про підозру у хабарництві двом лікарям-родичам з Одеської психіатричної лікарні. За версією слідства, 44-річний завідувач одного з відділень і його 66-річний батько, який працює лікарем-ординатором, за гроші видавали військовозобов’язаним фальшиві довідки про психічні захворювання та перебування на стаціонарному лікуванні.

9 липня було повідомлено, що лікарі організували схему, за якою за 165 тисяч гривень надавали призовникам необхідні довідки для ТЦК та СП.

Правоохоронці задокументували випадок, коли 28-річний чоловік отримав довідку, нібито підписану завідувачем відділення та лікарем-ординатором, про двотижневе стаціонарне лікування в обмін на тисячу доларів. Решту суми він мав заплатити після одержання висновку з діагнозом про психічне захворювання.

Фото: ГУНП в Одеській області

Лікарів затримали після отримання першої частини хабаря. Під час обшуків було вилучено тисячу доларів, службову документацію, флешносії, мобільні телефони, “чорнові записи”, а також майже 49 тисяч доларів, 500 тисяч гривень, понад 1100 євро та кілька фунтів. Законність цих коштів встановлюватимуть під час слідства.

Чоловікам пред’явили підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, яка передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною займати певні посади на строк до трьох років.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 241 тисячі 920 грн, яку вони внесли. Також їх було відсторонено від посад. Наразі триває встановлення усіх осіб, які могли скористатися їхніми послугами.

Джерело