Одесит продавав генератори, яких не існує

Одеські поліцейські викрили шахрайську схему з продажу неіснуючих генераторів, до якої причетний житель Одеси.

Як з’ясували правоохоронці, скориставшись потребою населення в електроживленні під час відключень, одесит розмістив оголошення про продаж електрогенераторів за ціною вісім тисяч гривень на одному з сайтів.

Однак у нього не було жодного генератора. Після отримання передплати в 400 гривень, покупці не могли зв’язатися з ним, а обіцяний товар так і не надходив.

Не дочекавшись обіцяного, постраждалі звернулися до поліції. Загальна сума завданих їм збитків склала 5 200 гривень, повідомили в поліції.

Поліцейські затримали афериста та вилучили мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його протиправні дії. Чоловікові висунули обвинувачення в шахрайстві (частини перша та друга статті 190 Кримінального кодексу України).

За ці злочини йому загрожує штраф від 51 до 68 тисяч гривень, виправні роботи від одного до двох років, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі до трьох років.

Правоохоронці закликають громадян бути обережними при онлайн-покупках, перевіряти надійність сайтів і надавати перевагу післяплаті.

Джерело