Поблизу одеської Траси здоров’я встановлять мобільне укриття

В районі Траси здоров’я, яка простягається вздовж узбережжя в Одесі, планують встановити мобільне укриття. Зроблять це до 20 травня. Про це у відповідь на запит Суспільного повідомила Одеська міськрада.

Як зазначили у департаменті муніципальної безпеки, встановить укриття “Благодійний фонд “Юність 2.0” за власний кошт. У коментарі Суспільному директор фонду Ілля Блохін повідомив, що сховище планують встановити у парку “Юність”, там буде відеоспостереження та автоматичне відкриття дверей під час повітряної тривоги.

“Те місце, де ми ставимо укриття, ближче до моря. Воно зможе вмістити близько 10-15 людей. Орієнтовно встановлення буде на наступному тижні — в середу або четвер (15-16 травня, — ред.)”, — зазначив Ілля Блохін.

Загальна вартість такого укриття складає понад 300 тисяч гривень. За словами Іллі Блохіна, в Одесі встановлять 20 укриття у межах проєкту SafePlace4UA. Попередні 19 розташували у прифронтових містах, зокрема Чернігові, Херсоні, Миколаєві, Харкові.

Також у відповіді на запит міськрада вказала, що на Трасі здоров’я планують збільшити кількість мобільних сховищ за рахунок міського бюджету. Коли це буде та скільки коштів на це виділили — не повідомили.

Питання укриттів на Трасі здоров’я та біля моря гостро постало після 29 квітня 2024 року, коли армія РФ завдала удару по узбережжю Одеси, внаслідок якого загинули семеро людей. У Силах оборони півдня та Генпрокуратурі повідомили, що Росія використала балістичну ракету із касетним боєзарядом, який може уражати територію на 1,5 км.

Джерело