САП оскаржить вирок у справі Труханова

Колегія суддів Малиновського районного суду Одеси під головуванням судді Сергія Черевка визнала одеського міського голову Геннадія Труханова невинуватим у розкраданні одеського бюджету.

Вирок почали зачитувати 4 липня і закінчили лише 9-го. Читання майже 400 сторінок неодноразово переривали через фейкові «замінування» будівлі суду. Також судді не визнали провину інших посадових осіб. Спеціальна антикорупційна прокуратура просила для них тюремні вироки із конфіскацією майна – від 7 до 12 років. Суд постановив також повернути заставу і зняти арешт з майна обвинувачених. У САП заявили, що оскаржать вирок, – повідомляє Радіо Свобода.

«Прокурори САП категорично не погоджуються з вказаним судовим рішенням. На думку сторони обвинувачення детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП проведено всебічне, повне та неупереджене досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні, зібрано численну кількість належних та допустимих доказів, які у своїй сукупності у повному обсязі доводять винуватість Одеського міського голови та інших осіб у вчиненні інкримінованих їм злочинів», – мовиться у повідомленні САП.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов та його адвокат Олександр Лисак під час засідання суду у справі проти Труханова та його підлеглиÑ