Уродженець Сирії в Одесі організував нелегальне виробництво парфумів

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області повідомили про підозру уродженцю Сирійської Арабської Республіки в організації злочинної групи для відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомили у пресслужбі БЕБ.

За даними Бюро, ще десять учасників угруповання підозрюються у незаконному використанні знаків для товарів торгових марок, права на які належать відомим іноземним компаніям з виготовлення парфумів.

Слідством встановлено, що схему з виробництва парфумерії реалізовувала організована злочинна група, до складу якої входили уродженці Сирійської Арабської Республіки. Вони обладнали місце виробництва та залучили до роботи й громадян України.

Фото: БЕБ

Кожен з членів угрупування відігравав певну роль у процесі виробництва, зберігання та продажу контрафакту. Реалізовували продукцію не лише на території Одеської області, а й по всій Україні. Підроблену парфумерію продавали гуртовими партіями та у роздріб через інтернет-сайти, телеграм-канали та у торгових точках ринку “7 кілометр”.

Детективи провели 22 обшуки на виробництві, складах, точках реалізації та за місцями проживання причетних осіб. Було знайдено і вилучено понад 50 тисяч флаконів контрафактної парфумерії відомих світових брендів та обладнання, що забезпечувало масове виробництво: автоматизована установка для розливу та змішування рідин, друкарський верстат, місткості з відповідним концентратом та сировиною, поліграфія, пакувальна плівка, спреї, пляшки з безбарвного скла в асортименті, дозатори та інші товари для розливної парфумерії. Загальна вартість вилучених товарів становить понад 69 мільйонів гривень.

Бюро економічної безпеки вже кілька місяців поспіль виявляє на Одещині контрафактні цехи.