Ув’язнений в одеському СІЗО розгорнув кримінальний та шахрайський бізнес

Перебуваючи під вартою за звинуваченням у скоєнні пограбування, ув’язнений Одеського СІЗО встиг продати п’ять гранат та понад тисячу набоїв, а також виманив у шістнадцяти мешканців Одеси гроші за неіснуючі портативні зарядні пристрої. Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП України в Одеській області, – передає ОдесаОнлайн.

Поліцейським повідомили, що ув’язнений знайшов покупця на чотири гранати «РГД-5», одну гранату «Ф-1» та 1196 набоїв різного калібру, що заховані в лісосмузі неподалік Одеси, отримав за них чотири тисячі гривень та надав координати схованки.

Експертиза показала, що гранати є бойовими та придатні до використання, а патрони призначені для бойової нарізної вогнепальної зброї та мисливської гладкоствольної.

В Одесі ув’язнений із СІЗО примудрився продати п’ять гранат та більше тисячі набоїв

Крім того, під час слідства встановили, що ув’язнений шахрайським шляхом виманював гроші в одеситів. Він розмістив на одній із популярних інтернет-платформ оголошення з продажу портативних зарядних пристроїв за заниженою ціною та гарантував потенційним покупцям їхню доставку після передоплати від 400 до 500 гривень. Як тільки він отримував від людей передоплату, припиняв із ними зв’язок.

Таким чином зловмисник обдурив 16 людей, отримавши від них у сумі майже вісім тисяч гривень. Чоловіку повідомили про підозру у придбанні та збуті бойових припасів та шахрайстві за ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу. Йому за це загрожує до семи років ув’язнення.