В Одесі судитимуть проросійську навідницю шахедів

9 травня, у Київському районному суді Одеси розпочався кримінальний процес над зрадницею, співпраця якої з рашистами з літа 2023 року призвела до коригування десятків атак «Шахеди» на Одесу.

Підсудна Лідія Косих — молода жінка з юридичною освітою з родини сепаратистів з Великодолинського, проживала в Одесі на проспекті Небесної Сотні, має двох дітей – 6 та 19 років. На момент затримання працювала у Кароліно-Бугазької сільраді уповноваженою особою з публічних закупівель. Вчора розгляд справи перенесли з-за відсутності адвоката.

В Одесі розпочався судовий процес над навідницею десятка «шахедів» на місто  (фото, відео) — УСІ Online

За наводкою підсудної Лідії Косих рашисти завдавали прицільні повітряні удари, насамперед із застосуванням дронів-камікадзе типу «шахед». На фюзеляжах дронів загарбники робили надписи «від імені» прокремлівського Телеграм-каналу, який воєнна розвідка рф використовує для вербування та співпраці з агентами.

Через анонімний чат у месенджері підсудна спілкувалася з кадровим співробітником 3-го оперативного відділу 316-го розвідцентру російського гру Григорієм Івановим. Йому ж вона звітувала про наслідки «прильотів». Крім того, вона проводила дорозвідку поблизу інфраструктурних об’єктів обласного центру, які викликали «зацікавленість» у воєнної розвідки країни-агресора.

Втім, контррозвідка СБУ викрила підсудну ще на початковому етапі її розвідувально-підривної діяльності, тому були вжиті заходи для убезпечення СО, за вказаними нею кураторам з росії, локаціям. Наприкінці листопада минулого Лідію Косих затримали контррозвідники СБУ.

В Одесі розпочався судовий процес над навідницею десятка «шахедів» на місто  (фото, відео) — УСІ Online

В березні цього року досудове розслідування щодо мешканки селища Великодолинське – Косих Лідії Олександрівни, яку обвинувачують у співпраці з головним управлінням генштабу збройних сил росії та коригуванні «шахедів» по Одесі завершено. 9 травня мав розпочатися судовий процес над нею, але справу було перенесено на 20 червня.

Джерело