Одеський апеляційний суд підтвердив вирок колаборанту Володимиру Сальдо

Одеський апеляційний суд залишив без змін вирок Малиновського районного суду, згідно з яким Володимир Сальдо, так званий “губернатор Херсонської області”, визнаний винним у державній зраді та колабораційній діяльності. Рішення про це було ухвалене ще 8 листопада 2023 року.

Володимир Сальдо засуджений до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також йому заборонено обіймати певні посади у майбутньому. Суд під головуванням судді Черевко С.П., з участю суддів Непоради О.М. та Засядьвовк О.Д., розглядав справу за відсутності обвинуваченого.

Довідка. Справа Сальдо стала особливо резонансною після того, як після початку повномасштабного вторгнення він відкрито виявив проросійську позицію, був призначений головою окупаційної адміністрації Херсона і навіть отримав російське громадянство. У вересні 2022 року він активно підтримував псевдореферендум про приєднання до Російської Федерації.

Наразі конфісковане майно Сальдо виставлено на аукціон. Фонд державного майна сподівається знайти покупців на апартаменти колаборанта в Аркадії, вартість яких знижено до 1 мільйону 870 тисяч гривень. Попередні торги, заплановані на 17 квітня, не відбулись через відсутність зацікавлених покупців. Новий аукціон відбудеться 25 травня.

Джерело