15% новин в Одесі про коронавірус. Інфографіка

Такими є результати дослідження ГО “Інститут масової інформації”, що було проведено у 10 регіонах України у березні цього року. 

Так, якщо в середньому 25% новин в регіональних онлайн-ЗМІ України стосувалися цієї теми, то в Одеській області – лише 15%.  За результатами моніторингу, найбільше новин про пандемію та коронавірус COVID-19 було опубліковано в онлайн-медіа Харкова (34% загальної кількості новин в регіоні), Донецька (31%) і Львова (30%).

Що стосується джерел інформації, то, за даними дослідження, найчастіше в новинах про коронавірус використовували інші (українські та регіональні) ЗМІ (26% загальної кількості джерел в новинах про коронавірус), посадових осіб (15%), пресслужби (12%). Офіційні сайти становили 11% джерел, використаних у новинах про коронавірус, власна робота журналістів – 10%, соцмережі / месенджери – 8%, при тому що сторінки офіційних осіб або установ у соціальних мережах додатково були використані в 6% новин про пандемію та коронавірус COVID-19. Також іноземні ЗМІ становили 7%, інші джерела – 2% загальної кількості джерел, використаних у новинах про коронавірус.