Долю Євромайдану вирішать 1 грудня

Після саміту “Східного партнерства” ЄС у Вільнюсі, на якому президент Янукович не підписав Угоду про асоціацію з ЄС, демонстранти в Києві ухвалили резолюцію Євромайдану із закликом до відставки президента і уряду.

План подальших дій учасники протестів обіцяють схвалити під час народного віча 1 грудня.

“1 грудня, в річницю Референдуму про незалежність України, в 12.00 ми прийдемо на Майдан, ми проведемо народне віче і спільно визначимо свої подальші дії”, – сказано в резолюції, яку учасники Євромайдану ухвалили в п’ятницю.

Текст резолюції зачитала співачка Руслана Лижичко.

“Це – початок очищення української влади. Ми прийдемо з віниками на віче і цим покажемо Януковичу, якщо він не піде, то ми його виметемо”, – сказано в резолюції.

 

Учасники Євромайдану в Києві вимагають відставки президента Віктора Януковича.

“Віктор Янукович, який зіпсував нашу долю – членство України в Євросоюзі, заслуговує на відставку… Першим нашим кроком ми пропонуємо створити координаційну раду з числа відомих громадських діячів, студентства, політиків і констатувати, що президент, Верховна Рада, Кабінет міністрів виявилися неспроможними реалізувати стратегічний курс України… Ми вимагаємо відставки Президента Януковича і припинення політичних репресій”, – ідеться в резолюції Євромайдану.

З трибуни до учасників акції на майдані звернулися лідери опозиційних партій.

“Вкрадена надія”

Лідер партії УДАР Віталій Кличко назвав зрив підписання угоди про асоціацію з ЄС “державною зрадою”.

“Сьогодні вкрали нашу надію жити в сучасній європейській країні”, – заявив Віталій Кличко

“Вони роблять усе, щоб залишитись при владі: підтягують “Беркут”, тренують спортсменів, влаштовують окремий Майдан. … Влада робить усе, щоб вчинити провокації, щоб пролилася кров. Якщо це трапиться, відповідальність буде лежати тільки на одній людині – Вікторі Януковичі”, – сказав політик.

 

“Ми повинні вимагати того, щоб ця влада несла відповідальність. Тільки наступна влада зможе підписати Угоду про асоціацію”, – додав Кличко і заявив, що опозиційні політичні сили будуть об’єднуватися у боротьбі проти режиму.

“Влада повинна піти геть”, – заявив лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, виступаючи на Майдані.

“Треба розуміти: режим починає репресії … і готує поліцейську державу. Репресії уже почалися проти учасників Євромайдану. Уже заарештовано Олега Матяша, Романа Біленького, Віталія Благодарного”, – сказав політик.

На сцені продовжують виступати музиканти, а людей просять залишитися на ніч.

Люди гріються біля залізних бочок з вогнем і п’ють гарячі напої.