Ринок праці у Одесі (інфографіка)

Вересень 2019 року охарактеризувався зменшенням кількості зареєстрованих безробітних, – повідомляє офіційний  сайт Одеси.
Станом на 1 жовтня на обліку в міській службі зайнятості перебувало 1879 безробітних або 23% від їх загального числа по Одеській області.

Слід зазначити, що протягом січня-вересня поточного року кількість зареєстрованих безробітних практично не змінювалося (в січні на обліку перебували 1865 осіб, а максимум прийшовся на квітень місяць – 1920 безробітних).
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається зменшення звернень претендентів з пошуку місця роботи серед молоді та жінок. Питома вага безробітних у віці до 35 років зменшилася на 2,8% і становила 35,2%.

Всього за 9 місяців поточного року за сприянням у працевлаштуванні до міської служби зайнятості звернулися 4,6 тис. осіб.
Для можливого працевлаштування роботодавці Одеси надали 11,6 тис. Вакансій, що на 14% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Кількість вакансій по місту становить 2/3 від усіх пропозицій роботи по області.
Станом на 1 жовтня в Одесі актуальними залишалися 3,4 тис. Вакансій, отже, на одного здобувача припадало дві вакансії.
Найбільша кількість пропозицій роботи заявлені роботодавцями для службовців – 43%, а також за робочими спеціальностями – 44,7%, що залишилися 12,3% – для осіб без професійної підготовки.
Найбільш затребувані у роботодавців: водії, бухгалтера, вихователі, медперсонал, а також вантажники, прибиральники та ін.

Ще одним позитивним фактором в сфері зайнятості стало зростання на 16%, в порівнянні з минулим роком, середнього розміру оплати праці на заявлених вакансіях.

Збільшення кількості пропозицій роботи в базі служби зайнятості, а також розміру заробітної плати дозволило працевлаштувати в січні-вересні 2019 року майже 3,0 тис. незайнятих громадян. Важлива роль в позитивних зрушеннях завдяки застосуванню рекрутингового підходу в роботі з безробітними.
Всього з початку року активними формами зайнятості (працевлаштування, професійне навчання, громадські роботи) було охоплено майже 3,8 тис. громадян, профорієнтаційні послуги надані 37,4 тис. осіб.