Отставка Саакашвили: реакция СМИ спустя неделю (ФОТО)

Журналист Денис Старостин посчитал сколько стоил Михеилу Саакашвили уход с должности Одесского губернатора и что он ему принес как начинающему украинскому политику. 

“За допомогою програми моніторингу ЗМІ «Медіатека» ми проаналізували згадуваність Міхеїла Саакашвілі в медійному просторі за останні два тижні. До уваги було взято більше, ніж 1,5 мільйонів інформаційних повідомлень. Як виявилося, до заяви про відставку згадуваність Саакашвілі була доволі посередньою. В деяких випадках він взагалі майже зникав з інформаційного поля.

Так, за два дні, які передували повідомленню про рішення покинути посаду голови Одеської ОДА, грузина згадували в ЗМІ всього 52 рази. А ось 7 листопада, в день, коли Саакашвілі зробив першу гучну заяву, його ім’я фігурувало в інформаційному полі 3031 раз.”

Пока не ясно, чем будет заниматься политическая сила бывшего главы Одесской ОГА, однако медийный старт для политической фигуры Саакашвили уже положен.

“Зрозуміло, що Саакашвілі серйозно взявся за свою політичну кар’єру. І зараз він нарощує медійний і рейтинговий потенціал, критикуючи президента Порошенка. Але тенденція показує, що занадто багато сенсаційних заяв за короткий період можуть зменшити цінність інфоприводів, пов’язаних з Саакашвілі.” – подчеркивает журналист.

По материалам публикации Дениса Старостина / Новое время